Gezondheidswinst met vitamines en mineralen - Slank voor Jou

Gezondheidswinst met vitamines en mineralen

Wauw dit was toch wel erg interessant om te lezen en wil ik jullie zeker niet onthouden.

Ik wist natuurlijk al het belang van goede voeding in combinatie met voedingssupplementen. Maar als je dan de getallen weer ziet en de impact op onze gezondheid, dan is het wel weer indrukwekkend.

Onlangs is er namelijk een symposium geweest over gezonde voeding en voedingssupplementen, georganiseerd door NPN.
Ik heb voor jullie enkele interessante feiten/weetjes en onderzoeken eruit gehaald;

 

Nederland eet iets gezonder, maar er zijn nog wel tekorten (rivm)

Er is een lage inname gezien voor calcium, ijzer, vitamine A, B2, B6 en vitamine C.  Dus een goed moment om (weer) te starten met dagelijkse inname van een goede Multivitamine.

Meer kijken naar de mens en voeding

Veel artsen weten zeer weinig van de effecten van voeding en micronutriënten (vitaminen en mineralen) in het lichaam en kunnen daardoor geen gedegen voedingsadvies aan een patiënt geven. De mens moet centraal staan in de behandeling en niet de lab-uitslagen werd hier gesteld. De basis ligt bij goede voeding en supplementen om tekorten op te heffen.

Met supplementen en voeding een betere gezondheid. Maar ook een kostenbesparing

Uit onderzoek bleek dat door gebruik van calcium en vitamine D het risico op osteoporose verminderde en omega 3-vetzuren  in relatie tot hart- en vaatziekten.  Jaarlijks kan er 4 miljard euro aan zorgkosten worden bespaard, door de juiste inzet van calcium en vitamine D- supplementen. Voor omega 3 vetzuren is dit zelfs 13 miljard euro per jaar!

Maar er is nog meer interessants te melden..

Meer magnesium, minder medicijnen

Bepaalde medicijnen kunnen een tekort aan magnesium tot gevolg hebben. Een magnesium tekort kan tot spierkrampen, hartritmestoornissen of astma leiden. Deze verschijnselen worden veelal gekoppeld aan andere oorzaken en hebben daardoor meer medicatie tot gevolg.
Het nemen van magnesium als supplement zou in deze gevallen moeten worden ingezet om het medicijngebruik te verminderen, met een gezondere patiënt als resultaat. 

De meeste aanwezigen op het symposium zijn het er over eens dat aanvullen met vitamines en mineralen op een eenvoudige en goedkope manier kan bijdragen aan een betaalbare gezondheidszorg. Toch gebeurd het nog veel te weinig dat voeding en suppletie worden ingezet om meer gezondheidswinst te behalen.

Er is wel degelijk bewijs voor de effecten van vitamines en mineralen

Echter, vele redenen zoals weinig geld voor onderzoek, politieke druk en wisselend beleid zorgen ervoor dat vitamines en mineralen niet worden ingezet.

Er is behoefte aan het aangaan van de dialoog met verzekeraars en artsen. Verzekeraars moeten open staan voor het vergoeden van preventie. Daarnaast zou ook het individu zelf verantwoordelijkheid moeten nemen en krijgen, bijvoorbeeld met een eigen budget voor zijn gezondheid, om zelf in te zetten op gezonde voeding en leefstijl.

En jij? Neem jij nu al die verantwoordelijkheid?

Heb jij al een multivitamine en/of omega 3 vetzuren toegevoegd aan je dagelijkse voedingspatroon? Of ben je ervan overtuigd dat je al voldoende vitamines en mineralen binnen krijgt met je dagelijkse voeding?
Zo’n 85 % van de Nederlanders eet te weinig  groente en fruit. Peulvruchten staan niet elke week op het menu maar 1 keer in de 3 weken. En 80% haalt de richtlijnen voor 2 keer per week vis niet.

Klik hier om direct je multivitamine en/of omega 3 vetzuren (krill olie) te bestellen 

 

Start nu en maak de eerste stappen naar een nieuwe leefstijl

Ben jij tussen de 36 en 56 jaar en wil je graag van je vermoeidheid af, maar ook overtollige kilo's kwijt?
Dan ben je bij Slank voor jou op de goede plek
Wil jij een paar kilo's kwijt en wil je dat deze kilo's ook wegblijven? Ik help je graag dit doel te behalen. Of het nou om 5, 10 of 15 kilo gaat.

Maar wellicht nog belangrijker, naast het verliezen van gewicht, is het ervaren van meer energie, fitter en vitaler bent en minder last hebt van allerlei vervelende kwaaltjes zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, hoofdpijn en of spijsverteringsklachten.

De komende periode heb ik elke week ruimte gemaakt voor een aantal gratis sessies. Een korte kennismaking via Skype waarin we elkaar beter leren kennen en ik minstens 3 belangrijke tips met je deel waar je gelijk mee kunt starten, zodat ook jij meer controle krijgt over je eetpatroon in plaats van het eten over jou.
Vraag nu hier een gratis sessie aan en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op om deze sessie te plannen.

Wil je niet langer wachten en eigenlijk direct aan de slag om die kilo's kwijt te raken en je fitter, energieker en gezonder voelen?
Maak dan een afspraak voor een intake-gesprek.

>