Tomaat basilicumsoep (4- 5 kopjes) - Slank voor Jou
  • Home »
Verse Tomaten basilicum soep Slank voor jou

Tomaat basilicumsoep (4- 5 kopjes)

De KokFarinaCategorie,

Heerlijk, simpel en snelle soep variant voor bij je lunch of diner.

Bereidingstijd6 minutenKook tijd20 minutenTotale tijd26 minuten
 1 eetlepel Olijfolie of beetje roomboter
 1 Ui gesnipperd
 1 Knoflook teentje
 1 kg Tomaten in partjes
 5 theelepel Tomatenpuree
 2 Lente-ui in ringetjes gesneden
 Peper en zout naar smaak
 1 Handje verse basilicum
 2 Bouillonblokjes
 750 ml Water
 3 Stengels bleekselderij optioneel
1

Fruit de ui in de pan met een beetje olijfolie of roomboter voor een paar minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog even kort mee.

2

Voeg de tomaten, bouillon, lente-ui en tomatenpuree toe en wat fijngehakte basilicum. En breng dit aan de kook. Laat het daarna nog even 20 minuten op een zacht vuurtje doorkoken.

3

Maak de soep hierna fijn met een staafmixer tot een fijn geheel, voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt.

Peper en zout naar smaak en als laatste nog wat basilicum.

Verse Tomaten basilicum soep Slank voor jou

4

Deze soep is ook geschikt om in te vriezen. Laat het deel dat je wilt invriezen snel en volledig afkoelen en vries deze in. Binnen 3 maanden gebruiken.

 

Ingrediënten

 1 eetlepel Olijfolie of beetje roomboter
 1 Ui gesnipperd
 1 Knoflook teentje
 1 kg Tomaten in partjes
 5 theelepel Tomatenpuree
 2 Lente-ui in ringetjes gesneden
 Peper en zout naar smaak
 1 Handje verse basilicum
 2 Bouillonblokjes
 750 ml Water
 3 Stengels bleekselderij optioneel

Instructies

1

Fruit de ui in de pan met een beetje olijfolie of roomboter voor een paar minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog even kort mee.

2

Voeg de tomaten, bouillon, lente-ui en tomatenpuree toe en wat fijngehakte basilicum. En breng dit aan de kook. Laat het daarna nog even 20 minuten op een zacht vuurtje doorkoken.

3

Maak de soep hierna fijn met een staafmixer tot een fijn geheel, voeg eventueel nog wat water toe als je de soep te dik vindt.

Peper en zout naar smaak en als laatste nog wat basilicum.

Verse Tomaten basilicum soep Slank voor jou

4

Deze soep is ook geschikt om in te vriezen. Laat het deel dat je wilt invriezen snel en volledig afkoelen en vries deze in. Binnen 3 maanden gebruiken.

Tomaat basilicumsoep (4- 5 kopjes)
>