Tomaat venkel soep - Slank voor Jou

Tomaat venkel soep

De KokFarinaCategorie,

Heerlijke soep variant voor bij je lunch of diner.

Bereidingstijd20 minutenKook tijd10 minutenTotale tijd30 minuten
 Ingrediënten per portie
 1 eetlepel Olijfolie
 1 Venkel
 1 Ui gesnipperd
 1 Knoflook teentjes
 125 g Tomaten in partjes
 Peper en zout naar smaak
 1 Handje verse peterselie of paar takjes tijm naar smaak
 2 Bouillonblokjes
 300 ml Water
 ½ theelepel Venkelzaadjes
 3 Stengels bleekselderij of lente-uitjes optioneel
1

Verwarm de oven voor. op 190 graden. Snijd de onderkant van de venkel eraf en verwijder de harde kern. De stengels en het loof kun je gebruiken als garnering of door je salade. Snijd deze eraf en snijd de rest in stukjes.

2

Leg de venkelstukken in de ovenschaal, voeg de tomaten partjes, ui en knoflook toe. Peper en zout naar smaak even strooi de venkelzaadjes erover en giet de olijfolie erover. Roer even voorzichtig om.

3

Zet in de oven voor 45 minuten en roer halverwege even de groente door elkaar.

Doe het water en de bouillon in een soeppan en breng aan de kook, voeg nu de gare groente toe en pureer het geheel met de staafmixer toe een fijne soep.
Voeg water toe indien de soep te dik is.

4

Voeg lente-ui of bleekselderij naar smaak toe en garneer met venkel loof.

 

Ingrediënten

 Ingrediënten per portie
 1 eetlepel Olijfolie
 1 Venkel
 1 Ui gesnipperd
 1 Knoflook teentjes
 125 g Tomaten in partjes
 Peper en zout naar smaak
 1 Handje verse peterselie of paar takjes tijm naar smaak
 2 Bouillonblokjes
 300 ml Water
 ½ theelepel Venkelzaadjes
 3 Stengels bleekselderij of lente-uitjes optioneel

Instructies

1

Verwarm de oven voor. op 190 graden. Snijd de onderkant van de venkel eraf en verwijder de harde kern. De stengels en het loof kun je gebruiken als garnering of door je salade. Snijd deze eraf en snijd de rest in stukjes.

2

Leg de venkelstukken in de ovenschaal, voeg de tomaten partjes, ui en knoflook toe. Peper en zout naar smaak even strooi de venkelzaadjes erover en giet de olijfolie erover. Roer even voorzichtig om.

3

Zet in de oven voor 45 minuten en roer halverwege even de groente door elkaar.

Doe het water en de bouillon in een soeppan en breng aan de kook, voeg nu de gare groente toe en pureer het geheel met de staafmixer toe een fijne soep.
Voeg water toe indien de soep te dik is.

4

Voeg lente-ui of bleekselderij naar smaak toe en garneer met venkel loof.

Tomaat venkel soep
>