Over mij - Slank voor Jou

Wie is Farina?

Dat begint natuurlijk al met een bijzondere naam die je niet vaak hoort.
In het Italiaans betekend Farina meel of bloem. Hier was mijn connectie met voeding blijkbaar al gelegd.

Wat betreft de bijzondere naam ben ik zelf juist altijd liever op de achtergrond geweest. Verlegen, een kat-uit-de-boom kijk type. Vooral in groepen sta ik liever niet in het volle licht.
Onzeker en het graag goed willen doen, hoorden bij mij. In de afgelopen jaren heb ik verschillende keuzes gemaakt die ervoor hebben gezorgd dat ik toch op de voorgrond moest gaan treden om zodoende de beste versie van mijzelf te worden en mijn doel om een eigen bedrijf te starten werkelijkheid te maken.

Vele jaren heb ik in een natuurvoedingswinkel annex drogisterij gewerkt. Hier heb ik veel geleerd over voeding, vitamines, mineralen en hun invloed op onze gezondheid. Ik kreeg vaak vragen van mensen met overgewicht. Om hen beter te kunnen helpen ben ik me in het onderwerp gaan verdiepen en een studie voor gewichtsconsulent gaan volgen.
Hier werd vooral veel gesproken over meer bewegen en minder eten.

Ik zag dat het niet zo simpel is als men doet voorkomen en besloot me verder te gaan specialiseren. Het was zo frustrerend te zien dat mensen zich helemaal in het zweet werken, zichzelf niks meer gunnen qua eten en zich van eetmoment naar eetmoment slepen, mét enorme honger.

Daarom heb ik de studies gevolgd zodat ik meer kon leren over de achtergrond van overgewicht en gezondheid. Dit gecombineerd met de kennis en scholing die ik al had opgedaan gaf mij het vertrouwen om te starten met Slank voor jou.
 
De puzzelstukjes vielen op hun plek. Dit betekende ook dat ik mijzelf op de voorgrond moest gaan zetten en mijzelf in het licht moest gaan zetten om te laten zien dat ik er was en wat ik kan betekenen bij de verandering van mijn cliënten.

Door mijn eigen praktijk heb ik nu echt de mogelijkheid om een goed 1 op 1 contact te maken en echt een verbinding aan te gaan met de persoon die ik coach. Zij geven mij het vertrouwen om hun te begeleiden en hun dankbaarheid en hun plezier, geluk en blijdschap neem ik over.

Ik voel mij veel beter doordat ik mij zekerder voel en ervaar hierdoor minder stress. Dit zie ik ook terug bij mijn klanten doordat zij hun leefstijl aanpassen.

Waar ik hen weer dankbaar voor ben, want hierdoor is voor mij het werken in mijn praktijk een feestje geworden. Ze verlaten mij met het herwonnen of voor het eerst behaalde zelfvertrouwen. Het geloof in zichzelf dat ze er toe doen en dat ze er mogen zijn om wie ze zijn en vol energie en vreugde. Het is misschien gek om te zeggen als gewichtsconsulente, maar het zijn dus niet de cijfers op de weegschaal die het belangrijkste zijn.

Als je mij echt zou kennen zou je weten dat…

Ik samenwoon met mijn man die een eigen makelaarskantoor heeft en moeder ben van 2 jongens. Hiermee is mijn leven alles behalve saai. Waarbij ik vaak denk, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, geldt bij hun een dag niet gek is een dag niet geleefd. Maken zij er graag een feestje van en proberen van alles uit. De oudste is puber en dj en freerunner. Waarbij ik hoogte vrees heb klimt hij het liefst lekker hoog en maakt de prachtigste (=lees enge ;-)) sprongen en salto’s.

De jongste zit op de lagere school en heeft altijd de wildste en prachtige ideeën. En zo is zijn skelter al tig keer omgebouwd van corsowagen, suikerspinverkooppunt, popcornkraam, ijscowagen, tank noem het maar op. En samen pakken ze elke mogelijkheid tot het uitbundig vieren van een feestje met beide handen aan. En leven ze van Halloween, naar sinterklaas, naar kerst en vallen na oud en nieuw in een gat tot Pasen J

En als je mij zou kennen zou je weten dat ik dol ben op tennis met mijn tennismaatjes, wandelen heerlijk vindt, houd van vakanties en het ontdekken van nieuwe plekjes en mooie omgevingen in de natuur. Dol ben op het maken van foto’s vooral van recepten die ik weer op mijn site kan plaatsen of kan delen met mijn klanten. Heerlijk vind om in de tuin te rommelen.


Farina Westervaarder

>