Voordelen van havermout in heerlijke variaties te maken - Slank voor Jou

Voordelen van havermout in heerlijke variaties te maken

Voordelen van havermout


Haver bevat tryptofaan, een aminozuur (een bouwsteen van eiwitten) dat wordt omgezet in serotonine, die verantwoordelijk is voor ons geluksgevoel.

Serotonine wordt ook wel het gelukshormoon genoemd. Dit bevordert je stemming in positieve zin, Eet smakelijk! Verderop vind je heerlijke suggesties om de variëren met havermout.

Havermout kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterol gehalte.

De oplosbare vezels (beta-glucanen) binden veel vocht, maar ook wat cholesterol. Hierdoor daalt het cholesterol.

Havermout bevat anti-oxidanten. Anti-oxidanten zijn stoffen die gezonde cellen en weefsels in het lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen ontstaan continu in ons lichaam bij de energieproductie. Ze hebben nuttige functies, zoals het doden van bacteriën. Maar bij een overmaat kunnen ze de weerstand van cellen negatief beïnvloeden.

Havermout geef je variatie met:


appel en kaneel
blauwe bessen
bramen


Varieer met zaden zoals:

chiazaad
gebroken lijnzaad
zonnebloempitten of pompoenpitten

Of probeer eens:

kokosvezels
vers fruit
gehakte ongebrande noten

Havermout is snel klaar

Een bakje havermout is snel te bereiden, vooral in de wintermaanden is het aangenaam en lekker warm. Havermout geeft je een vol gevoel. Havermout zwelt op en geeft daardoor een lange verzadiging. De koolhydraten uit havermout worden langzaam opgenomen en daardoor blijft je bloedsuikerspiegel mooi stabiel.

Maak eens een keer je eigen muesli

Leg een verzameling aan van ongebrande noten, gebroken lijnzaad, kokosrasp, zonnepitten, pompoenpitten, sesamzaad, gedroogde abrikozen, havermout, haver zemelen, tarwekiemen en walnotenolie.
Meng je eigen favoriete ingrediënten door elkaar en voeg daarna een scheutje walnoot olie toe, eventueel met wat stevia zoetstof. Een snufje kaneel (dit houdt de bloedsuikerspiegel stabiel).
Lekker door je yoghurt, kwark of biogarde.

Ontbijtpap

Havervlokken 35 gram koken met melk (of kies een vervanger van melk bijv. amandelmelk, rijstmelk, geitenmelk) Laat ze 5 minuten op laag vuurtje garen tot de vlokken zacht zijn. Roer regelmatig met een houten lepel. Daarna is het te variëren met 2 theelepels lijnzaadjes gebroken of 1 eetlepel gemalen pompoenpitten, sesamzaadjes, zonnebloempitten, kaneel, aardbeien, bramen, mango of stukjes appel.

Ook interessant de blog over Magnesium


Hoe kies je een goede kwaliteit magnesium? 

Zorg voor een goede dosering. Een dosering van 400 mg per dag wordt aangeraden. 
Kies voor een magnesium met een goede verbinding. Net als in voeding moet magnesium 'ergens aan vast zitten' om goed opgenomen te kunnen worden. Gebruik een magnesium citraat of bisglycinaat. Dit zijn natuurlijke verbindingen, waardoor de magnesium beter wordt opgenomen door het lichaam.

En zorg voor een goede hoeveelheid! De haakjes maken het verschil. 

Staat er Magnesium(citraat) 100 mg? Dan betekend dit dat het supplement 100 mg magnesium bevat. Magnesiumcitraat 100 mg betekend dat de verbinding 100 mg weegt en misschien maar 10 mg magnesium en 90 mg citraat.

De magnesium van Slank voor jou bevat

Magnesium (bisglycinaat) 150 mg en Magnesium (citraat) 100mg

Vitamine D3 25 mcg 

Taurine 200 mg Het aminozuur Taurine dat sterk aanwezig is in onze hersenen, is onmisbaar bij momenten van inspanning, stress en mentale onrust. Taurine helpt de innerlijke rust te versterken en werkt zenuw versterkend. Naast deze positieve eigenschappen, is taurine zeer gunstig voor de bloeddruk.

Bestel nu extra voordelig je Magnesium bij Slank voor jou

Normaal € 39,95  Nu slechts  24,95 

>